Hej.

Idag känns det som man är en förlorare. Visst är det kul att rapportera om framgångar och vinnare, men livet är sällan just det….. Oftast sliter man sitt anletes bröd med kniven på strupen just för att överleva från dag till dag och så tror jag det är för den största delen av oss homosapiens. Få föds med guldsked i mun utan krav och förpliktelser.

Mitt dilemma just nu är att jag föll för mänsklighetens äckligaste begär…. Girigheten! En av dödssynderna och den snuskigaste av dem alla.
Precis som slipade, hänsynslösa affärsmän skulle jag tjäna snabba pengar och då tar man risker. Man kör över motparten i förhandling och är hänsynslös. För min del föll jag för frestelsen när jag daytradade aktier. En redan uppblåst aktie steg kraftigt på börsen och då skulle alla mina varningsklockor ringa, men av någon anledning fanns där inget sunt förnuft den dagen. Kanske hade jag sovit dåligt eller inte levt ut mitt adrenalin på länge och var därför hjärndöd och lam och såg istället djävulen stå där med sin gaffel och locka in mig i spelet. Visst, några knapptryckningar och vips satt jag med aktier i gruv/prospekteringsbolaget.
Vad hände? Japp, kursen dalade snabbt. Fortfarande totalt lobotomerad och mongo satt jag och följde fallet utan att hoppa av…… Man är så slut i huvudet så man gråter ibland. Djävulen höll mig i ett järngrepp och lovade stor rikedom om jag bara stannade kvar i helvetet och visst löd jag honom. Efter regn kommer solsken lär man sig som barn…… Men barn utan ben kan inte springa…
I förrgår handelsstoppades aktien helt på börsen för att nyheter var på gång. Och då är det sällan positiva sådana. Inte heller denna gång var det så. Istället visar det sig att driften av gruvan i norra Sverige kanske bara kan drivas i 2 år istället för 8-10 år som tidigare angivits i förhållande till nuvarande metallpriser.
Jaha, aktien är stoppad ännu och om den släpps av finansinspektionen igen så kan man utan att vara begåvad förstå vart kursen befinner sig i förhållande till innan. Om handeln inte släpps fri igen och företagets pengar tar slut så är vi ett antal tusen aktieägare som också är blåsta på våra pengar.
128 anställda i gruvan lever nog rätt ovisst dessa dagar uppe i norr förutom oss glada spekulanter som skjutit till lite kapital i förhoppning till att göra något bra.

Racing är nog billigt trots allt. Eller åtminstone så ger det kickar och upplevelser den stund det varar. Aktier ger……….. eller tar kanske jag skall skriva istället.

Tack djävulen för din list. Du måste vara av kvinnligt ursprung 😉

Ha det gott / Christer

Blog Image