Hej hej!
åndagmorgon. Gryning. Is på bilrutan. Ingen skrapa i bilen. Kallt och sätta sig på sätet. Dålig sikt genom halvt avfrostade rutor. Solen rakt i ansiktet. Blir en strålande höstdag, som gjord för att dra till kontoret och börja dagen med att skriva i bloggen. Så här sitter jag nu……

Vill börja med att skriva några rader om min vän Stefan Jungberg. Han är en glad prick som spelat basket på elitnivå, men senare kommit underfund med att fjanta runt och dunka en boll i en korg svinhögt upp i det blå inte var så ballt trots allt. Så istället började han tävla i Road Racing och vi blev bra kompisar. Han kämpade på som vi alla gör och avancerade snabbt framåt. Kraschade en del men körde snabbt och tog till sig och lärde sig. Ekonomin blev hans fall tror jag. Tyckte nog att det kostade mer än det smakade och sålde av grejorna och tog ett brake.
Tröttnade snabbt och blev rastlös och köpte cross och supermotardhoj istället och började så smått köra igen. Och nu senast 2007 blev han 6.a i SM serien i klassen Open ( Supermotard över 500cc ).
Stefan har viljan, motivationen och talangen och dessutom ger han aldrig upp. Och det lönar sig. Säsongen 2008 kommer han att få rejält stöd från Husaberg!! Stort Grattis Stefan. Ser fram emot att följa din framfart nästa år med ännu fler topplaceringar. Gott mos grabben.

Finalen i SBK VM gick av stapeln igår på Magny Cours i Frankrike. Det blev en kamp mellan James Toseland ( Honda Fireblade ) och Noriyuki Haga ( Yamaha R1 ). Egentligen skulle även Massimiliano Biaggi ( Suzuki GSXR ) varit med ända till sista heatet och kämpat om VM titeln men lite missar i första heatet gjorde att hans poäng inte räckte ända fram. Han blev bronsmedaljör i sin debutsäsong i SBK. Inte så illa kört av den fyrfaldiga Världsmästaren och romerska kejsaren.
Kampen kom att stå mellan Toseland och Haga, där Toseland hade 28 poängs övertag innan helgen, men incidenter och avvaktande körning bidrog till att han vann VM med endast 2 poängs marginal före Japanen. Haga vann bägge heaten, men det räckte ändå inte. Grattis till Toseland och det blir tråkigt att missa hans spektakulära körstil i SBK VM framöver, då han tar steget vidare till Moto GP.
Haga kör vidare och Biaggi är det som vanligt oklart med. Hans talang är Gudomlig och när man skall lära någon att köra roadracing så ber man denne studera just Biaggi. Han kör mjukt, rytmiskt och flytande och det ser ut att gå sakta men är oftast vägvinnande och säkert. Stilen lärde han sig i 250cc klassen där han var lika dominant som Rossi varit i Moto GP. Det tråkiga verkar vara att han inte är den lättaste att ha och göra med. Vet inte personligen hur han är, men bestämd är nog en förklaring. Han är perfektionist i det han utövar och säkert ställer han höga krav på sin omgivning. Dessutom vet han sitt marknadsvärde och värnar om det, vilket också verkar göra att han hamnar i situationer som inte alltid gynnar honom. Men jag personligen högaktar denna typ av individer som står för det de tycker och går sin egen väg utan att anpassa sig till den grå massan. Hoppas någon teamchef ser hans talang och ger honom möjligheter till nästa säsong så vi får fortsätta beskåda en av roadracingvärldens absolut främsta förare genom tiderna och dessutom betalar det som det kostar att ha honom kvar i serien.

Rebell. Är det så man betraktas om man går mot strömmen. Eller tänker annorlunda. Eller inte riktigt vill vara som alla andra i ett grått samhälle? Ja, det är funderingar som följt mig genom åren. Rutiner och vardag är något som jag inte värderar högt i livet. Flexiblilitet och impulsivitet känns mera som jag istället. Att testa nya saker och lära sig något nytt var dag och dessutom inte veta vad som kommer att ske imorgon. Då trivs jag. Men det är just detta som är ovanligt i ett samhällssystem som vårat här i Sverige. Man passar liksom inte riktig in i det.
Lunket med måndagmorgon, gå till jobbet, stämpla in gör ditt skit i andra, håll käften om vad du tycker, ät lunchen, snacka skit med Kamraterna om helgen som varit, jobba vidare till 1600, stämpla ut, kör förbi affären på hemvägen, köp tidningen. Hem laga mat, kolla TVn, sova. Ny dag och invänta fredag. Helgen kommer. Kolla Idol, lite fest hos någon, prata om drömsemestrar eller nya bilar, eller bara drömma. Fantisera, men aldrig realisera. Helgen slut, ny vecka, det rullar på.
De gånger jag hinner ifrågasätta andra innan jag själv hamnar i skottgluggen, om varför de inte förverkligar drömmar och resor som de pratat om i åratal men aldrig gjort, brukar förklaras med ekonomin. Men jag vet att sanningen är en annan. För vill man något riktigt mycket så kan man det. Jag tror snarare att de flesta redan blivit så indoktrinerade av systemet att de slutat tänka och vara kreativa. Väljer istället den enklalare vägen där mindre motstånd möts och lunkar på med livet.
Men för satan. Ingen vet vad som sker efter detta. Kanske kan vi leva 77 år på denna jord. Sedan är vi borta. Många drabbas av annat långt innan den åldern! Jag vill leva i nuet och ta vara på varenda dag som om den vore den sista. Man vet inte vad ödet har bestämt för mig eller någon annan heller så det gäller göra det bästa av situationen.
Låt mig fortsätta vara rebell och leva efter det som passar mig bäst, samtidigt som jag önskar att någon utav er som läser detta kanske stannar upp 5 minuter i era liv och åtminstone funderar över vad ni själva gör med era liv. Sedan kan ni leva vidare igen och kritisera eller glömma eller det som ni är bäst på tiga och förneka.

Snart öppnar Sthlmsbörsen. Kanske sätter jag mig och spekulerar lite aktier idag. Det är en typ utav jobb för mig som andra inte kallar jobb. Sedan blir det nog lite löpning eller någon promenad i skogen bland jägarna som skall skjuta älg.
Parabolen på väggen utanför kontoret behöver riktas in så jag kan följa Eurosport även på “jobbet”. Kanske ringer någon från taxi och frågar om jag kan köra lite extra. Kladda ner fler upptåg till kommande bok sker också löpande och där får jag god hjälp från olika håll. Mmm, det kommer bli smaskigt att knåpa ihop den någon gång. Kanske ringa och snacka lite med Jan Guillou på Piratförlaget om upplägg.
Fast nu börjar jag nog med att hämta lite kaffe och avsluta denna bloggning.

Ha det så gott därute!! Kramar på er !!
/ Christer

Blog Image