Ciao.
Last race of the TT Isle of Man Adventure is to an end. Todays TT Senior race by 6 laps went of this morning and it was not the best of races for me personally.
First lap was quite ok for except the fog on the mountain. The visability was quite ok but it disturbed your mind while the weather was perfect at sealevel.
My second lap was not bad either and when I entered for pitstop there was no worries. Quite shortley after starting the third lap I had a bad feeling. Something made me thinking about tighten my sences and after really feeling for everyting I found out that my righthand foot was begining to slip from the fotpeg! Hmm, not good. I made the third lap with standing on toe and resting the heel against the exhaustpipe with the right foot. But on my fourth lap I could not even do that because it was slipping away from it all the time and at this moment I was losing concentration from the track. Now it suddenly became dangerous riding, not just for the oil leakage but also for not being concentrated of the track any longer.
All the time I had to think about how much oil the bike leaked and if it would catch the rear wheel and suddenly making it loosing grip. It was a real nightmare to just complete the fourth and my last lap before retiring from the race.
At the moment I am glad to retire in a way like this if you need to retire, but of course you don´t want to retire at all.
The adventure is over for now and I will go back to Sweden again on Monday and just let it sunk down to my mind, all the feelings from this almost 17 days adventure.
There are a lot of good nice things I will keep in my heart forever, but there are also some else that I need to really think about before making my mind up for further TT races.
Hope you guys have enjoyed following my reports on the Blog and also shared those moments with me.
Keep on looking into my website in the future just to see wath happends.
Ciao for now / Christer

Hej hej.
Då är den sista tävlingen avklarad och TT veckan är slut. Det har körts mycket bra racing i alla klasser och det har slagits rekord på rekord, så även idag. John McGuiness körde över 130mph idag i TT Senior tävlingen och vann den för övrigt också. Starkt kört.
Mitt eget race idag i TT Senior som för övrigt betyder, (“kör med allt som har två hjul”. Alltså GP hojar, SBK, 600cc, 125cc, vad som helst) ,blev inte som jag hade hoppats. Inledningsvis hade jag bra tempo och det flöt på bra. Dimman över berget var det enda som störde lite och det var en omställning att komma från klart väder och sol till att köra in i molnen och precis ha visualitet för den sträcka som behövdes. Andra varvet gick också skapligt och när det sedan blev dags för depåstopp så drack jag lite vatten som vanligt medan mekanikerna tankade och gjorde rent visiret.
Inte långt in på mitt tredje varv fick jag plötsligt en känsla som gjorde att jag stärkte alla mina sinnen ytterligare och kände efter allt på hojen. Då kände jag att den högra foten började halka av från fotpinnen. Vad som gav mig känslan vet jag inte. Kanske var det att foten omedvetet börjat glida av och gett signal till skallen eller också var det bara en sådan känsla som man kan få ibland.
Jag körde det tredje varvet runt och började det fjärde också, men problemen blev allt värre. Foten halkade av hela tiden nu, samtidigt som det störde mig så mycket att jag började tappa fokus på banan. Detta väckte min skalle ytterligare och jag svor innanför hjälmen. Förtvivlad på mig själv blev jag, för det får aldrig hända att man tappar fokus ens en tiondelssekund. Nu återstod ungefär 3/4 delar av varvet och jag körde så snabbt jag kunde med det oljeläckage som jag hade utan att bli en fara för andra. Man får absolut inte börja köra sakta runt banan och därför var jag tvungen att kämpa på varvet runt i hyfsad hastighet samtidigt som jag försiktigt kände mig för i högerkurvorna så att jag inte plötsligt saknade grepp pga olja. När jag kom in i depån för mitt andra stopp så klev jag bara av hojen. Det var färdig kört. Någonstans ifrån läckte olja och den sprutade längs kåpan och dränkte hela min stövel och skinnställ på högersida. Att fortsätta då hade inte bara kunnat orsaka förödelse för mig utan även för mina övriga deltävlare.
Jobbigt att behöva bryta tävlingen, men om man ändå måste så gör jag det hellre så här än på något annat.
Visst känns det bittert och det är en hel del tankar som far i skallen just nu. Oljan var ingen överraskning. Det har fuktat igenom redan förra tävlingen och jag frågade innan denna tävling om mekanikerna hade löst problemet. Det hade de. Men frågan återstår. Var det nytt läckage eller brist på respekt mot sin förare? Kanske orkade de inte heller fixa detta läckage precis som mina problem med framgaffeln? Jag vet inte och jag vet inte hur bra de är på svenska heller och om de läser min blogg, men jag känner mig inte helt nöjd med teamets agerande…
Det roliga är i allafall att jag fått med mig en plakett och en Bronze Replica som man får då man är mindre än 10% efter vinnaren. Sådant känns bra trots de problem jag haft. Mina personliga mål var jag inte ens i närheten utav detta år i TT, vilket gör mig besviken. Men samtidigt vet jag varför jag inte nådde upp till dem och det har ni redan läst om tidigare. Så ytterligare lärdomar har detta äventyr gett mig. Racingbranschen är sällan så glamorös som den ger sig för att vara!!!
( Från en som ständigt befinner sig i den och som aldrig slutar att söka! )
Nu tänker jag bara njuta i dagarna två innan hemfärd på måndag.
Fortsätt att gå in på bloggen och läsa framöver, för redan nästa vecka är det ProSuperbike som gäller.
Ha det gott och en trevlig helg! / Christer

Blog Image

Bilden tagen av “Silja” strax efter starten, “Flatout 6th gear” Stort TACK Silja!