Jag älskar ny teknik!

Det finns alltid nya prylar på marknaden som lovar mer än den förra och har dubbelt så bra prestanda som den tidigare modellen. Allt detta köper jag!

Klart att man måste försöka att hänga med i utvecklingen och vara sponsor till teknikföretagens utvecklingsavdelningar med alla sina dyrt avlönade ingenjörer.

Allt detta gäller för mig så länge det är bilar, mobiltelefoner, tv-apparater, datorer, surfplattor mm. Men, och nu kommer kontrasten. Det gäller inte utvecklingen inom racing med motorcyklar!

Nejdå, här är jag så konservativ som man kan vara!

Hur kan det komma sig då, undrar säkert vän av ordning?

Jag tror att det är så enkelt som att när vi kommer till tävlingsutövning med motorcykel så vill jag personligen ha 100% kontroll över situationen och har därför svårt att förlita mig till alla de tekniska hjälpmedel som kommit även i denna värld!

Dagens moderna motorcyklar har hjälpmedel som hjulspinnskontroll, inte stegra sig på bakhjuletkontroll, ABS-bromsar, starta optimalt hjälpmedel mm mm.

Allt detta för att hjälpa föraren i olika situationer.

Men, och här kommer åter ett stort Men!

Utvecklingen har inte riktigt gått om en duktig erfaren racerförare med tusentals timmar i sadeln i regn, sol, blåst, mörker, bra däck, dåliga däck mm. Här är exempelvis min egen rutin större än elektronikens fördelar.

Men, säger jag igen!

För det gäller bara originalprylarna som sitter på hojen vid köp. Den elektroniken är inte bra nog mot en erfaren pilot. Anledningen stavas pengar!

Om du däremot har en väldigt stor kassa med pengar att ösa ur, ja då finns riktigt bra prylar att köpa som är vida överlägset även den bästa av de analoga piloter som finns.

Dock pratar vi om pengar i storleksordningen miljoner och mycket mer därtill. Alltså inget som de flesta av oss glada amatörer har möjlighet att ens drömma om.

Min dröm var i alla fall att en gång ha fått möjligheten att provköra en sådan tävlingsmotorcykel och det var fantastiskt! Helt otroligt!

Nu till denna säsong ser jag många nya utmaningar!

Dels att åter igen tävla i Superbike SM mot den svenska eliten.

Dels att köra för ett helt nytt fabrikat, BMW och dess senaste skapelse kallad HP4.

Denna HP4 är bland det mest avancerade tekniska underverk man kan köpa för pengar inom hojvärlden idag!

Hur tänkte jag här då??

Jo, det är också en del av årets utmaning.

Inte bara det att jag vill pressa mig själv till det yttersta på tävlingsbanan igen och kämpa mot mina konkurrenter. Jag vill även pressa mig själv till det yttersta med att ta till mig alla nya hjälpmedel som erbjuds idag och lära mig att köra en tävlingsmotorcykel digitalt istället för som jag alltid gjort med analog gas och bromsnäve!

Nu måste jag kämpa med elektroniskt styrd fjädring och lära mig förstå hur och varför den beter sig som den gör. Vidare måste jag ligga på Gelleråsen och nöta varv efter varv och försöka hitta optimal inställning för hjulspinnskontrollen kontra däckslitaget kontra varvtider.

Men det svåraste blir nog ändå att avvänja pek och långfingret på högernäven från den analoga bromskänslan som framdäck genom framgaffel förmedlar via bromsbelägg och bromsskivor till bromshandtaget och istället lita på att ABS-bromsarna gör ett minst lika bra jobb. Det blir tufft att ta bort från över 30 års praktiserande!

Men en sak är säker!

Jag spinner som en katt varenda dag nu!

Är otålig som aldrig förr och bara väntar på att få komma igång och börja testa.

Det kommer bli många och långa dagar på olika banor runt om i Sverige och även utomlands i år igen. Satan vad skoj!

Så ni som är lite intresserade, ni får gärna hoppa in på bloggen med jämna mellanrum och se vad som sker under året.

Er förare #55 i Superbike.

Christer Miinin