Hej hej,

Så här i dagarna kan man fundera lite.

I december samlades världens fina herrar och kvinnor och skulle diskutera klimathotet och förändringar och växthuseffekter. Jorden blev allt varmare för varje dag som gick och snart skulle isarna smälta bort och allt gå åt helvete. Knappt hann de resa hem i sina privatjet med sina söta sekreterare sittandes i knäet innan kylan slog till och lamslog först Norden, sedan Europa och nu Asien. Rätt komiskt faktiskt. Just nu råder kallaste perioden på mannaår, men det är väl en avart av växthuseffekten säger väl någon bättre vetande snart.

Kina är på tapeten här i Sverige med ev köp utav Volvo och tidigare även ev SAAB. Det får mig att tänka på nästa ironiska komiska patetiska utveckling vi går emot i samhället. Billigt är bra, billigare är bättre. Så säger alltfler människor som jag tidigare även betraktade som åtminstone rätt intelligenta. Nu får jag snart omvärdera igen.
Man får faktiskt det man betalar för och därför vill jag med några goa Youtubeklipp visa er vad vi själva har här inom snar framtid.

http://www.youtube.com/watch?v=g5SRyG6UR2A
Kinabil nr1:

http://www.youtube.com/watch?v=BOFIt9iw1Fs
Kinabil nr2:

http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=9ca39e0d-c67e-4ffd-bd0c-3e7c4bb3c807
Svensk bil snart borta:

Vidare pratas det allt tystare om det “Framtida” fantastiska miljövänliga bränsle kallat Etanol. Vad konstigt? Varför är det så tyst om det? Är vi redan övertygade och indoktrinerade till att tro och lyda blint när vi tankar på macken. Nej, tydligen inte då bilisterna knappast alls tankar Etanol i sina tankar idag. Men mackägarna som blev tvungna att investera i dyra pumpar och tankar för Etanol för att få ha kvar sina tillstånd att sälja bränsle alls. Vad elakt mot dem. Eller var det som vanligt otur igen.
Om all mark i USA skulle användas för att odla sockerrör till bränsle för Etanol så skulle det täcka 20% av behovet för bilismen i USA. Så det är väl bara till att börja skövla lite skog här också.

Hmm, kanske är det trots allt bättre med ett fordon som förbrukar mer bränsle per mil och har svårt att starta när det är kallt, än ett fordon som förbrukar mindre och går igång på vintern.
Ahh, nu fattade jag. Klart att det är vänligare mot miljön med bilar som inte alls startar!!

Sist men inte minst några kloka ord från en mycket klok man:

“Om man kan få alla att göra som man säger, så kan man själv göra som man vill”
Mao Tse Tung- känd Kinesisk ledare

Sov gott
/ Christer