Hej, hej!

Läste just Magnus Johanssons blogg på Bike.se. Han skriver om boken “I trygghetsnarkomanernas land” av David Eberhard. Har själv också läst boken och kan bara hålla med Magnus, samt rekommendera alla människor att läsa boken. Regler och lagar ökar lavinartat och vi blir alltmer fördummade. Slutar att tänka själva och bara förlitar oss på regler och lagar och är i princip rädda för allting. Men det är ju en strålande utveckling. Med stormsteg mot global lobotomering. Perfekt i ett samhälle där några självständigt tänkande indivder tar makten och sedan enkelt kan få ett helt folk under sig. Yippey. Inför mer regler. Vajerräcken, mobilförbud, cykelhjälmar, rökförbud, alkoholförbud, sänkta hastigheter, tuffare A-kassa, ABS, GPS, kameraskåp, Echolon, inskränkt yttrandefrihet mm. Listan kan nog ta mig hela kvällen att skriva ned och skulle bara göra mig än mer förbannad än jag redan är. Vill man verkligen ha det så här???? Tydligen, för vi låter oss gladeligen påverkas utav allt detta utan att göra något.
Anarki är inte heller en bra väg att gå med totalt kaos och ingenting fungerande i samhällsystemet.
Läste för ett tag sedan om en annorlunda lösning på trafikproblem i en stad i norra Holland. Borgmästaren i staden hade tröttnat på de ständigt ökande trafikolyckorna trots fler förbud, skyltar, trafikljus etc. Siffrorna bara blev värre. Istället gjorde han helt om. Tog bort varenda skylt. Alla stoppljus. Plötsligt blev trafikanterna tvungna att börja tänka själva när de närmade sig en korsning och iaktaga större försiktighet och uppmärksamhet. Vad hände tror ni?? Yes, olyckorna minskade till nästan noll!! Varför? Vad tror ni? Om jag ger er svaret så har jag på sätt och vis skapat en regel, eller ett facit och ni slipper anstränga er och tänka själva, så därför låter jag bli. Ni får anstränga er och dra slutsatsen själv och på så vis känna er kreativa.

Vår statsminister Reinfeldt åker till Kina för att tala dem tillrätta vad gäller mänskliga rättigheter. Hurra tänker säkert många utav er. Satan vad vi är bra i Sverige. Men är vi det? Är det respektfullt att besöka en av de folktätaste nationerna i världen i Jeans och fritidskläder när man är där för ett statsbesök? Ger det pondus och karraktär? Knappast. Kineserna lyssnade nog precis lika mycket på statsministerns ord som på flugan som surrade i bakgrunden. De skiter väl i vad någon nolla från lilla Sverige har att säga? Det tror jag i alla fall. Kina har pengar, kunskap, naturtillgångar och makt. Inget av detta får mig att tro att kineserna skulle känna något alls över detta besök.
Vad skall statsministern klaga mer över? OS bojkott kanske? Mmmm, troligtvis ett klokt drag när vi samtidigt importerar billiga varor från Kina utan att reflektera. Ericsson, Scania, Volvo har egna fabriker i Kina. Varför? Ja, inte för att en löntagare är dyrare än i Sverige i alla fall. Billig arbetskraft klagar inte kapitalet över om profiten i den egna kassan kan tillökas.

Nu racing.
Lorenzo säger jag. Rookie i MotoGp. Teamkamrat med Rossi, fast i separata rum från varandra. Mmm, sammanhållningen måste vara kanon redan från början. Sedan när Lorenzo har tagit pole position i alla tre race hittills i år och stått på pallen i alla race, samt vunnit sista tävlingen, är väl som plåster på såren för Rossi.
Killen är grym! Han har sådan karraktär och kaxighet så inte ens om du lägger ihop Biaggi, Roberts, Kocinsky och Cadalora kommer man i närheten av Lorenzo. Han bara är fet! Guldhjälm, stövlar, handskar. Klubba i käften och fingrar i skyn. Retar nog rätt många och det är gott det. Är han bäst så skall han inte behöva dölja det. Sedan är det bara upp till alla andra att träna ännu hårdare för att komma ikapp och kanske även förbi.

Mika Kallio, Hyvä Suomi!!! Perkele!! Killen leder VM i 250cc klassen. SISU och perkele och sauna är melodin där. Koskenkorva också kanske. Samt talang och kontakter. Jag fortsätter hålla tummarna för att han skall vinna VM. Då drar jag nog österut och grattar honom. Har ju trots allt kört i samma serie som han i begynnelsen. Scandinavian Open hette det. Jag vann ett år. Tror inte han gjorde det. Men han drog vidare och hamnade i VM istället. Det gjorde inte jag. Jo, Endurance VM tillsynnes. Ett VM brons där blev det. Men det känns som Kallio kommit längre. GP 125, GP 250 och snart VM Guld.

Nu börjar den goa danska serien Anne Pihl på fjerrsyn. Dags att bänka sig ner och lyssna till det goa danska språket. De är förresten också världsledande!! I skattesatser. Sverige är numera bara näst värst i världen på skatt. Attans vad tråkigt. Men vi kommer säkert igen snart.

Knuss o hils på er alle
/ Christer

Blog Image