Hej på er!

Massimilliano Biaggi kommer att köra för Ducati Sterilgarda GMB i SBK VM nästa år! Underbart att han inte försvinner helt från scenen även om detta känns lite som att han nått toppen på sin karriär. Teamet är ett privatteam i VM. Men Biaggi har varit lite av en kille som inte alltid varit lätt att ha och göra med. Mycket egen vilja har gjort att många haft svårt för honom. Ni minns väl i MotoGp när Hondafabriken slutligen sparkade honom för alltid!? De var inte heller helt schyssta mot honom när de slutade uppdatera hans mc under säsongen. Varför? Jo, han var för öppen och ärlig och snackade inte alltid gott om sin arbetsgivare. Mmm, vet inte själv riktigt hur jag ställer mig till sådant? Känner mig nog rätt mycket som Biaggi……

Hur som helst så ryktades det en del om ett återintåg till MotoGP efter att han inte fick förlängt kontrakt hos Suzuki. Vilket också handlade om pengar. Han vet sitt värde fullt ut grabben, synd att andra föredrar mer samarbetsvänliga killar före talang och meriter. Men så är det. Corona drar sig ur SBK VM och därmed sponsringen/lönen till Biaggi hos Suzuki och vips så stod han utan körning igen. Trots en 3.e plats i VM i sin debutsäsong på gatmotorcyklar!
Gresini Honda hette teamet i MotoGp som hade en plats över och som hade diskuterat en del med Biaggi om en comeback igen. Men det blev inget av den situationen. Platsen tillsattes av……… ja, någon av de andra omeriterade ynglingarna som säkert inte kostade något alls utan snarare hade kapital med sig till teamet. I slutändan styrs världen alltid av pengar. Det är bättre att få in några miljoner i kassan än att betala ut miljoner. Sedan om det ändå skulle visa sig vara en bättre investering i slutändan med en kille med större chans till exponering och resultat och framtida större intäkter, ja det skiter vi i, för näsan räcker inte långt.

Måtte vid Gudarna Ducati förstå sitt marknadsvärde och Biaggis likaså och hjälpa teamet med resurser till den nya 1198cc SBK. En italienare och tillika fyrfaldig världsmästare på en italiensk MC måste vara grymt i Italien. Med rätt marknadsföring utav Ducati, Flammini, Pirelli ( alla italienska märken ) så kommer SBK VM växa ännu mera.
Känner nästan för att köpa en egen Ducati 1098 bara för att stödja Biaggi i kommande säsongs satsning. Forca Italia! Nej, just det. Nu blev det fel. Det var ju mediamogulen Silvio Berlusconis parti i Italien. Jag menar, Forca Biaggi!!

Läste även att vår norske talang Kai Börre Andersen skulle växla bort sin Honda Fireblade mot en MV Agusta till nästa säsong. Även där blir det italienskt alltså. Lycka till Kai Börre.

Aprilia, Ducati, MV Agusta, Ferrari, Lamborghini, Dainese, AGV, FIAT, Cosa Nostra mfl är alla starka italienska varumärken som etablerat sig på marknaden.

Ha det så bra.
/ Christer

Blog Image