Hi.
My second race of totally three is over. It was the Superstock race on 4 laps today. The weather was sunny and clear and today I made a really nice first lap in the race. I had not to care about damp spots so I was set up for racemode immediately. 116mph in first lap followed by another one in 116mph. Pitstop and finally even my last lap was at 116mph. I finished in 39th place totally and made once again improvements.
For two laps I was in a good fight with one other rider and we changed places through those laps and we both enjoyed the racing. Afterwords we had a small chat about the race and both were smiling as small kids that just got the candy.
My teammate Ian ran into 8th place in the race. Well done mate!! Congrats!
My other teammate Craig crashed after Ramsey and at the moment I dont know how it is with him. Hopefully ok, with just minor scratches or not even that.
Now it is a break until friday and the final race TT Senior and it is time to let the body and specially mind have a great rest. It is not bodywise so hard to ride but mentally. You can not relax a single second in the race so now it will be good to just eat a lot and drink…….. oh no, not beer, but a lot of water.
Cheers for now / Christer

Hej hej.
Den andra tävlingen på Isle of Man gick av stapeln idag. Direkt från början kunde jag ge järnet och gasa då det var soligt och torrt. Känslan börjar komma alltmer nu och jag finner runt banan allt bättre trots bristerna med framändan på hojen.
Första varvet blev 116mph, andra likaså. Sedan pitstop för tankning, rengöring visir och lite vätska. Sedan ut igen. Sista varvet körde jag åter 116mph och slutade på 39.e plats. Klar förbättring igen och dessutom stormtrivs jag därute bland murar och hus och träd.
Idag hade jag en riktigt kamp med en annan förare i två varv där vi turades om att köra om varandra och det var hur kul som helst. Efteråt var vi som små barn som just fått godis när vi pratade om de två varven.
Min hoj börjar bli väl använd nu och det sliter hårt på materialet att köra så många varv och så länge på fullgas. Packningen till kopplingen läcker olja så min stövel var helt kladdig när jag kom i mål och dessutom känner man hur bakdämparen ändrar karaktär på slutet av loppet. Troligtvis för att oljan är så varm så att viskositeten blir ändrad och därmed ger andra egenskaper i dämpningen.
Min teamkamrat Ian kom på 8.e plats. Grymt! Min andra teamkamrat Craig kraschade i en högerkurva genom en av byarna och jag vet inte i skrivandets stund hur det har gått med honom. Förhoppningsvis klarade han sig relativt oskadd.
Synd för min svenska vän Martin Hamberg som fick bryta med tekniska problem inledningsvis.
Martin har kört ett antal tävlingar här på ön och det är en riktigt trevlig kille som alltid har glimten i ögat. Våra omfamningar innan race är verkligen…. kärleksfulla. Man vill ju verkligen att allt skall gå bra för de andra så att man kan fortsätta ha det trevligt även efter tävlingarna.
Nu blir det att låta kroppen återhämta sig både fysiskt och mentalt i några dagar innan sista tävlingen går på fredag.
Ha det så himla gott hemma i Sverige och runt om på Jorden ni som läser och följer äventyren från ön!
Kram på er / Christer

Blog Image